8 forslag til den perfekte fotogave til fødselsdag og jul (eller bare til dig selv)

Hvorfor nøjes med at have alle dine gode minder på din telefon eller harddisk, når du i stedet kan kigge på alle dine yndlingsbilleder, mens du foretager dig helt dagligdags ting?

Fotokrus

I denne artikel...

Her finder du de bedste tilbud på fotogaver

Dine fotos behøver ikke være noget, der udelukkende lever som et opslag på Facebook. Eller noget som du tager frem ved helt særlige lejligheder for at mindes.

De behøver endda ikke engang være begrænset til din skærm eller som printede billeder i fotoalbums eller fotobøger.

For faktisk kan du nyde dine mesterskud, mens du gør helt almindelige dagligdags ting som at drikke en kop kaffe eller skrive en mail på din computer.

Og disse glæder behøver naturligvis ikke kun være forbeholdt dig.

For dine fotos kan kombineres på rigtig mange måder til den helt perfekte gave til familie eller venner.

Her er nogle af de muligheder, som du har for at få lavet helt specielle fotogaver med de bedste minder:

  • Drikkekrus
  • Puslespil
  • Mobilcover
  • Nøgleringe
  • Musemåtter
  • Puder
  • Fotomagneter
  • Badehåndklæder

Og de er endda kun et mindre udsnit af alle de mange, kreative muligheder, som online-fotohandlerne giver dig for at få glæde af dine fotos i hverdagen.

1. Drik af et personligt krus med billede på

Et personligt fotokrus med et godt minde på, vil helt sikkert være en dejlig gave at få for en god ven eller et kært familiemedlem. Så kan vedkommende mindes en fælles oplevelse, mens han eller hun drikker en kop kaffe eller te.

Eller måske kunne det være sjovt, hvis hele afdelingen på jobbet havde hvert deres krus med print på? Så er der jo heller aldrig tvivl om hvem, som har glemt at vaske sin kaffekop af.

Men en kop med billede på behøver naturligvis ikke kun være en gave til andre. Det kan også være en forkælelse til dig selv – hvor du kigger på kæresten, ægtefællen, barnet, hunden eller katten, mens du tager en slurk varm drikke.

Ligegyldigt hvilket motiv, som du vælger, vil fotokrusset i hvert fald gøre din kaffe- eller te-pauser langt mere hyggelige og personlige end med en kedelig, ensfarvet kop.

2. Læg et puslespil med dit eget billede

At lægge puslespil er en både sjov, hyggelig og udviklende beskæftigelse for både børn og voksne.

Traditionelt set samler vi normalt puslespil med klassiske motiver som fabrikanterne suverænt har valgt. Det kan være motiver af bjerglandskaber, eksotiske dyr eller store, flotte sejlskibe på fjerne verdenshave.

Men hvad med i stedet at lave dit eget puslespil med et foto, som du selv har taget med dit kamera eller din mobiltelefon?

Det er endnu en af de mange muligheder, som online-fotohandlerne giver dig for at bruge dine fotos kreativt – enten til dig selv eller som gave.

Familiens mindste vil helt sikkert elske at samle et puslespil på f.eks. 50 brikker med et billede af familiens kæledyr (eller dem selv).

Er det de voksne, som skal have gang i en hyggelig aktivitet, er det nok mere passende med et puslespil med f.eks. 500 eller 1000 brikker – eller helt op til de omkring 1500 brikker, som man kan få fremstillet med eget foto.

Også her er det naturligvis kun fantasien, der sætter grænserne for valg af motiv.

Familien vil helt sikkert elske at lægge et puslespil med et fælles ferieminde på, mens bedsteforældrene vil have stor glæde af et puslespil med børnebørnene på.

Så det største problem er nok i virkeligheden at vælge lige netop dét billede ud af mange, som skal skæres i stykker – for derefter at kunne blive lagt igen som foto-puslespil.

Puslespil

3. Design dit eget cover med billede på

En smartphone er uden tvivl et flot stykke design. Men også en smule kedelig. Så en måde at peppe mobiltelefonen lidt op på er ved at sætte et farvestrålende cover på.

Men det er stadig ikke så personligt.

Heldigvis giver mange online-fotohandlere mulighed for at få sit helt eget cover med billede på.

Og så er dine fotos pludselig ikke bare begrænset til telefonens skærm. I stedet kan du nu også få dem på bagsiden.

Når du skal designe dit eget cover, er der præcis de samme muligheder som med tekoppen eller puslespillet.

Du kan vælge at lave dig eget cover med foto-minder fra ferien. Eller med dine børn eller børnebørn på. Igen er det kun fantasien, der sætter grænserne.

Og naturligvis vil et cover med foto på også være den perfekte gave til familie eller venner – så de også kan mindes gode stunder, mens de sidder med deres smartphone i hånden.

Så et hjemmedesignet cover med et flot foto på er altså den perfekte fotogave – til dig selv eller andre.

Artiklen fortsætter længere nede…

4. Put nøglerne i en nøglering med billede på

Vores nøgler er som regel adgangsgivende til vores allermest personlige og værdifulde ejendele. Vi har dem med overalt. Og disse vigtige redskaber fortjener derfor godt selskab i form af smukke billeder.

Det kan du få med en personlig nøglering med eget billede på. Og sådan en nøglering kan bruges til andet end bare at holde styr på nøglerne.

For putter du et foto i din nøglering, vil du samtidig kunne få dejlige minder, hver gang du sætter nøglen i låsen.

Eller du kan bruge billederne til at holde styr på, hvad de enkelte nøgler skal bruges til – så du aldrig er i tvivl, om nøglen er til husdøren, skuret eller pengekassen.

Nøgleringe med fotos er dog ikke begrænsede til brug i kombination med nøgler.

Du kan også sætte dem på barnets skoletaske eller på gymnastikpose, så der ikke er tvivl om, hvem ejermanden er.

Og igen er en nøglering med billede på ikke bare noget, som er relevant til dig selv. Det kan samtidig også være en god og billig gave til en, som du holder af.

5. Få en musemåtte med billede på

Nogle gange kan det være lidt surt at være på arbejde. Måske har du travlt. Eller også trænger du bare til ferie.

Heldigvis er der noget, som kan friske det hele lidt op på en kedelig, grå mandag.

Nemlig en musemåtte med billede på, der kan gøre arbejdsdagen lidt sjovere. Og give dig et par minutters dagdrømmeri, mens du tænker tilbage på sommerens dejlige ferie.

En mussemåtte med et foto på er samtidig også den perfekte gaveidé til alle andre.

For de fleste har stadig en computer derhjemme. Eller måske musemåtten kan bruges som fælles fødselsdagsgave til kollegaen på kontoret.

Musemåtte

6. Læg en pude med billede i sofaen

Når du så er kommet hjem fra din hårde arbejdsdag og har klaret alle hverdagens pligter, er der måske behov for et par timer på langs i sofaen med dit yndlingsprogram i tv.

Og igen kan det være i selskab i form af gode minder.

For der er da nok ikke noget bedre end at lægge hovedet på en pude med et dejligt billede fra en, som man holder af – og som har gjort sig umage med at vælge et billede, som passer perfekt til sofapuden.

Denne glade giver kunne jo være dig. Og modtageren kunne være et familiemedlem eller en af dine venner – eller måske bare dig selv.

Motiverne til den bløde pude med billede på kan bare være gode minder fra ferien eller nogen, som betyder noget for dig.

Men du kan jo også udvælge motivet, så det passer med sofaens og stuens andre farver. På den måde bliver puden ikke bare et godt minde – men en del af din samlede indretning.

Hvad enten du går med den ene eller den anden model, så vil en fotopude være en perfekt fotogave.

7. Sæt fotomagneter på køleskabet

Køleskabsmagneter kan på en og samme tid være både praktiske og give gode minder.

For der findes nok ikke noget turiststed, der ikke sælger magneter med stedets lokale seværdigheder – hvad enten det er Eiffeltårnet i Paris eller møllen i Dybbøl.

Men også her kan du også gøre køleskabsmagneten lidt mere personlig – nemlig ved at vælge en fotomagnet med dine egne motiver fra ferien.

Disse magneter med billeder fås i mange forskellige former – firkantet, runde, hjerter, stjerner osv. Og du kan sætte et eller flere fotos samme på hver magnet.

Fotomagneter er dog ikke kun begrænsede til køleskabet derhjemme.

Du kan også bruge dem på whiteboard-tavlen på kontoret. Eller til gennemgang af taktikken i fodboldklubben.

Igen er der et hav af muligheder for den kreative person, som ønsker en god gave til sig selv eller en anden.

Fotomagnet

8. Tør dig med et foto-badehåndklæde

Badehåndklæder i hjemmet er ofte ensfarvede. Men når vi skal på stranden, så vælger vi ofte et håndklæde med lidt mere spræl – i form af et musikidol, en tegneseriefigur eller måske bare et farvestrålende mønster.

Men hvorfor vælge at badehåndklæde med Justin Bieber eller Bart Simpson, når du kan få et badhåndklæde med din kæreste, dit kæledyr eller dig selv på?

For naturligvis kan du også få trykt et foto på din badehåndklæde. Og igen er det den perfekte fotogave til dig selv eller en, som du holder af.

Hvis det bliver alt for meget med et kæmpe tryk af dig selv, kan du også vælge at gå med en lidt mere afdæmpet model i form af f.eks. et flot feriefoto af en strand eller en seværdighed.

Du kan også vælge det helt perfekte mønster til de håndklæder, der skal hænge hjemme på badeværelset. Så er du ikke begrænset af det udvalg, som producenterne har.

Eller måske kunne alle fra fodboldklubben eller vinterbadningsforeningen få hver deres håndklæde – iklædt kamptrøjer eller badetøj.

Som med alle de andre fototing er mulighederne også her nærmest uendelige hos din online-fotohandler.

Så brug din fantasi – og kom op med den perfekte fotogave til dig selv eller en, som du holder af.

Tilbage er der bare at finde den online fotohandler, der kan give dig det bedste tilbud på din fotogave – og naturligvis meget gerne med hurtig levering.